Zöld technológia

A mai elvárásoknak megfelelően a takarítás során kizárólag környezetbarát szereket és technológiát alkalmazunk, amelyek teljesen veszélytelenek a környezetünkre és nem okoznak allergiát. Célunk, hogy munkánkat a lehető legjobb minőségben végezzük el a lehető legkisebb környezetre gyakorolt terhelés mellett. Praktikus eszközeink és korszerű tisztítószereink garantálják a hatékony, minőségi munkavégzést a takarítás terén a legapróbb feladatoktól a legnagyobbakig. Ezeket kedvező áron mind be is tudjuk szerezni igény esetén.

Néhány mondatban bemutatnánk prémium minőségű tisztítószereink alapját, amelyet koncentrátumként is árusítunk Citrex 2000 név alatt. A CITREX 2000 olyan felületaktív anyag, amely 1:25-ös vízzel való hígításig a felületre felhordva elpusztít mindennemű baktériumot, gombát, vírust! A benne lévő káliumhidroxid hatására a baktériumok begyorsulnak és 2-3 percen belül felfalják a szennyeződést (lehet az olaj, zsír, nehézfém, bármi egyéb szennyeződés) és 4 órán belül zsírsavvá alakítják azt. A szerben levő tenzid pedig az egészet 24 órán belül több mint 60%-ban lebontja. Ez a lebontás 20 nap alatt 98,6%-os lesz, miközben mindez vízzé, oxigénné és szén-dioxiddá alakul át, ezért kerülhet be csatornába, élővízbe, talajba, stb.

Tisztítószereink nem tartalmaznak sem foszfátokat, sem formaldehideket, és ezáltal a környezetet egyáltalán nem károsítják, nem terhelikA lebomlási vizsgálatokat a Fresenius Kémiai és Biologiai Intézet (London) és az European Commission Environment végezte. A CITREX 2000 alapú termékek megkapták a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumtól az Öko-oklevelet, amely az Európai Unión belüli egységes minőségbiztosítási rendszer. Tisztítószerek közül ilyen oklevelet Magyarországon csak ez az egy termékcsalád kapott meg és Európában is mindössze 28 termék felelt meg a követelményeknek. A termékeken látható EU Ecolabel logo ezt igazolja.

ecolabel